Om Karis Flickorna

KF:s kommande höstevenemang

Hajker och utfärder hör hösten till! Under oktober månad ordnar Karis Flickorna följande evenemang för våra olika åldersgrupper:

 • 6-7.10 Hajk för Spejarscouterna tillsammans med Ekenäs Skogsvandrare. Mer info fås av gruppledarna!
 • 13.10 Utedag på Davatorp för Vargungarna. Mer info här eller av gruppledarna.
 • 13-14.10 Hajk på Davatorp för Äventyrsscouterna. Mer info här eller av gruppledarna.

Häng med! 

Emilia Nyberg
25.09.2018 kl. 09:46

Invigning av Davatorp 6.10

Lördagen 6.10 invignings scoutstugan Davatorp i Västerby, Ekenäs. Scouternas understödsförening har bjudit in alla kårer i Raseborg till invigningen av den nyrenoverade stugan.

Tillställningen ordnas för hela familjen. Meddela gärna om du är påväg till din gruppledare så kan vi meddela vidare vårt uppskattade antal till arrangörerna eller anmäl dig raka vägen till Gunnar Klingstedt,  050 412 8323.

Observera att detta evenemang inte ordnas av Karis Flickorna, så man tar sig dit för egen maskin och en vuxen person bör följa med om de yngre scouterna (vargungar och äventyrsscouter) vill delta i dagen. 

Emilia Nyberg
23.09.2018 kl. 10:35

Ledarnas jubileumsvandring i Repovesi

Vem vill följa med till Repovesi? Det var Linda, min scoutkompis sedan många år tillbaks, som föreslog en ledarvandring i september, som en följetong av firandet. Karis Flickornas 100-jubileumsår pågår nämligen fortfarande. Och det var nio av oss, mer eller mindre aktiva, scoutledare som anmälde sitt intresse.

Tidigt på lördagmorgon plockade vår busschaufför upp oss utanför Villa Haga. Vi hade planerat menyn på förhand och den var mer avancerad än någonsin: avocadopasta, halloumi och pinjenötter, laxsoppa, semlor och plättar, svamp- och spenatrisotto. Godare än hemmalunchen, godare än grannbordets burkmiddag, inte för att vi jämför men.

För att ta oss in i nationalparken behövde vi använda en flytande flotte, Ketunlossi, vilket krävde muskelarbete av några från gruppen: det gällde nämligen att dra flotten över sjön med rep. En ingenjörs dröm, konstaterade Sara, medan vajrarna snurrade. Längs med rutten fanns också ett högt utsiktstorn och ett berg varifrån vi kunde beundra höstens mest minnesvärda vyer.

Scouting med vuxna, det är något jag saknat. Även om jag stortrivs med barn. Ibland behövs en paus i skogen, vandrandes, medan rinkan gnager över korsryggen, hurrandes åt klättrare som når bergstoppen, sådana där utsikter som det är värt att kämpa lite extra för. Ibland behöv vi bli påminda om varför vi blev scouter från första början.

Framme vid kåtan som vi hade hyrt för natten, vågade vi oss på ett dopp i sjön, med eller utan simdräkt: vissa hade valt bort bikinin från packningen för att minimera tyngden. Runt kåtan hade andra ivriga hajkare börjat spänna upp sina tält och hängmattor. Och vi såg stjärnorna igen, stjärnhimlen glöms alltid bort under sommaren.

Pratet som hade börjat redan i minibussen verkade inte ta slut, ännu inne i sovsäcken hörde jag hur diskussionerna fortsatte utan mig. Det behövs inte mycket för att bli påmind, tänkte jag och anmälde mig redan mentalt till nästa års vandring. Hoppas det här blir en årlig tradition!

Riina Lindroos
18.09.2018 kl. 20:23

Veckoverksamheten inleds

Gruppernas första möte för hösten 2018:

 • Vargarna 6.9 kl. 18-19

 • Ugglorna 3.9 kl. 18.45-20

 • Igelkottarna 5.9 kl. 18-19.15

 • Rävarna 4.9 kl. 18-19.30
Emilia Nyberg
10.09.2018 kl. 14:40

Ännu finns det platser kvar i vår vargungegrupp - häng med!

Tycker du om att vara ute? Vill du lära dig nya saker, som att göra upp eld, laga mat på stormkök? Eller tycker om samarbete, pyssel och att sjunga? Då är scouting för dig! I scouterna provar vi på mycket och vi har roligt tillsammans.

Scoutkåren Karis Flickorna startade en ny vargungegrupp hösten 2017 för flickor födda år 2010 och 2009. Ännu finns det gott om platser kvar i gruppen!

Häng med! 

Kostnad:
För höstterminen 2018 kostar medlemskapet 37,50€. För den summan får vargungen en scouthalsduk, kårens halsduksmärke och de spår (märken) som utförs under hösten samt delta gratis i kårens evenemang. 

Därefter kostar medlemsavgiften 60€ per år och vi gör ca 1 utfärd per termin och har ett läger på sommaren. 

För denna del av medlemsavgiften får du:

 • Scoutförsäkring (andrahandsförsäkring)
 • Medlemskort (som berättigar till 10 % rabatt på icke-scoutprodukter i scoutbutiker)
 • Tidningarna Scoutposten och Partio
 • Rätt att delta i nationella och internationella evenemang (som oftast har skilda deltagaravgifter)

Föräldrar:
Som förälder till en medlem i Karis Flickorna räknar vi med ett aktivt deltagande och engagemang. Kom gärna med på kårstarten eller vårt första möte (datum meddelas vid anmälningen) för att bekanta dig med scouting samt se hur just du kan vara till hjälp.

Anmälning & kontakt:
Ta kontakt och anmäl intresse till Amelie Malmberg, malmberg.amelie[at]gmail.com. Anmäl då flickans namn, födelseår samt kontaktuppgifter till föräldrarna.

Emilia Nyberg
10.09.2018 kl. 14:38

Karis Flickorna r.f. är en svenksspråkig flickscoutkår som grundades år 1918, det vill säga att vi firar hela hundra år 2018! Vår kårlokal finns i Villa Haga, i centrum av Karis, med vi rör oss naturligtvis också gärna i skog och mark runtom i trakten. För tillfället har kåren ett åttiotal medlemmar. Medlemsantalet har varierat under åren och som mest medlemmar hade kåren år 1996 då kåren hade över inskrivna 120 medlemmar. I kåren kan man börja som 7-åring och det finns ingen övre åldersgräns för medlemmar.

Välkommen att bekanta dig med socuting och vår kår!

Instagram

Karis Flickorna fyller hela 100 år 2018! 
Följ med våra uppdateringar hur vi kommer
uppmärksamma detta under årets lopp. 

Bli scout!

I Finland finns 60 000 scouter, i hela världen över 40 miljoner! Scouterna gör unga redo för livet genom spännande äventyr och nya utmaningar. Scouting är vänner, gemenskap, verksamhet ute och inne och att lära sig nytt genom att göra själv. Välkommen med i vår verksamhet!