Aktuellt

Hej Karisflicka och förälder!
Gott nytt 2023! Hoppas du haft ett avkopplande jullov. Scouterna kör igen igång 16.1 efter en julpaus. Då samlas vi alla tillsammans för att pyssla reflexer som ännu behövs i vintermörkret. Vi hoppas också kunna dela ut adventskalenderpriserna samtidigt. 

Under våren infaller också två “scouthögtider”. Den första är 22.2 då scouter över hela världen firar Thinking Day. Thinking Day firas till minne av scoutrörelsens grundare Lord Robert Baden-Powell och Lady Olave Baden-Powell. Den 22 februari är deras gemensamma födelsedag. Till skillnad från tidigare år håller vi inte paus under sportlovsveckan, utan vi firar Thinking Day med ett gemensamt kårmöte. 

Den andra är St. Görans dagen 23.4. S:t Göran har valts till scouternas förebild, eftersom han liksom scouterna vill motarbeta det onda och hjälpa sin nästa. S:t Göransdagen infaller under scoutveckan (v. 16). Under scoutveckan får man som scout gärna använda scouthalsduken i skolan eller på arbetsplatsen för att uppmärksamma scoutingen. 

Vi avslutar vårterminen med en gemensam kårhajk 6-7.5 för alla åldersgrupper. 

Scouthälsningar

Hanna Tallberg
Kårchef

Vårens evenemang

 • Kårstart måndag 16.1
  kl. 18.00-19.30 i Villa Haga, tema pyssel
 • Spejardagar 10-12.2
  i Mikaelsskolan, Ekenäs. Mer info finns på www.scout.fi, anmälningsdl. 15.1
 • Kårmöte: onsdag 22.2
  kl. 17-18.30 vid gamla stadshusets äng, tema pulkaåkning och olympiad.
 • Kårmöte onsdag 8.3
  mera info kommer närmare
 • UteGourmet 15-16.4, Raseborg
  för Spejarscouter och äldre, mer info kommer närmare.
 • St. Göran söndag 23.4 i Karis Kyrka,
  mer info kommer närmare.
 • Kårhajk: 6-7.5
  i Scoutstugan Davatorp (Ekenäs)
Foto av cottonbro studio pu00e5 Pexels.com

Mer information

Mera info om höstens evenemang delas ut på gruppernas möten och skickas per e-post ett par veckor före respektive
evenemang. Om det är någonting du undrar över är det bara att ta kontakt med närmaste ledare. Vi har skickat ut Vårinfon till de e-postadresser som finns i vårt medlemsregister Kuksa. Har du inte fått e-post? Då har vi antagligen inte din e-postadress. Vänligen meddela din e-postadress till Hanna Tallberg eller Petra Tigerstedt.

Vi önskar att varje medlem och icke-myndiga medlems förälders e-postadress finns i vårt medlemsregister så att vi kan hålla er uppdaterade om vad som är aktuellt inom kåren. Kontaktuppgifter till ledare och styrelsen hittar du ovan. Vi tar gärna emot feedback och tveka inte att höra av dig om du har några frågor om vår verksamhet! Vi finns även på facebook, instagram samt uppdaterar vår hemsida med aktuell info.