Föräldrar & gamyler

Som scoutförälder kan det finnas många saker som är främmande ifall man inte själv varit scout. Alla Karis Flickornas ledare svarar mer än gärna på frågor gällande verksamheten, utrustning, specifika evenemang eller vad som helst som du som förälder undrar över.

Under fliken Kontaktuppgifter hittar du våra telefonnummer och e-postadresser, tveka inte att ta kontakt om det är något du undrar över! Vi vill också gärna få feedback på vår verksamhet, vad tycker ni är bra och vad kunde utvecklas?

Som förälder till en Karisflicka blir vi glada över engagemang och deltagande också från dig som förälder. Kanske har du specialkunskap inom ett område som kan tas in på ett veckomöte (t.ex. pyssel, handarbete, orientering, sjukvård, naturkännedom eller något annat)? Vill du kocka maten på en förläggning eller hajk? Eller kanske du bara kan finnas till som ett par extra hjälpande händer under något av våra evenemang? Föräldrar som är intresserade av att komma med i verksamheten får gärna ta kontakt med kårchefen, så hjälper vi dig hitta rätt uppdrag, litet eller stort! Det går också bra att bara hänga med oss på något av våra möten för att bekanta sig med verksamheten, men meddela gärna i så fall gruppledaren på förhand.

Gamyler är scouter som inte längre är aktivt med i scoutverksamheten. Dessa scouter kommer ibland med på evenemang men kunde också i större grad fungera som stödpersoner åt de yngre ledarna. Om du är gamyl och intresserad av att komma med i verksamheten igen, tag kontakt med kårchefen, så hittar vi ett större eller mindre uppdrag åt dig – du behövs! 


Börja scouta som vuxen

Är du eller har du varit scout? Är du bekant med scouting? Har du intresse att lära dig om scouting? Kan du ge en eller två timmar i veckan av din tid för att möjliggöra en utvecklande och rolig hobby för flickor i Karis? Karis Flickorna välkomnar varmt just DU som har intresse att komma med i scoutverksamheten!

Scoutkåren har ordnat verksamhet kontinuerligt i nästan hundra år och nu vill vi blomstra som aldrig förr. Men till det behöver vi frivilliga ledare och resurspersoner som möjliggör verksamheten åt våra scouter i åldern 7 år och uppåt.

Vi tar gärna emot nya ledare som har möjlighet att dra veckomöten för scouterna i åldern 7-15 år. På veckomötena lär sig scouterna nya färdigheter både utomhus och inomhus, leker, sjunger och skapar gemenskap. Du drar veckomöten tillsammans med en erfaren scoutledare och får handledning och introduktion till ditt uppdrag, så ingen tidigare erfarenhet krävs!

Du får:

  • delta i en meningsfull verksamhet
  • bidra till att fostra framtidens ledare
  • ledarskapsutbildning
  • lära dig nya användbara färdigheter både utomhus och inomhus
  • bra fiilis och kiva nya gemenskaper
  • möjlighet att delta i intressanta kurser och roliga evenemang

Vi tar emot all hjälp vi kan få, liten som stor, med öppna armar. Om du inte hinner hänga med på veckomöten välkomnar vi även gärna personer som kan hjälpa till på evenemang eller kanske kocka maten under en hajk eller läger. Hjälp oss att möjliggöra och erbjuda en meningsfull hobby och livsstil för traktens ungdomar!