Packning och utrustning

Vad du kan behöver packa med dig beror på evenemanget. Stannar vi borta över natten? Sover vi inne eller ute? Ska du bära din packning hela dagen, och så vidare. Vi rekommenderar att scouten packar sin väska själv eller tillsammans med sin förälder så att hon vet var hon har allting! Packa inte heller mer än du klarar av att bära själv. Undrar du över något, fråga din ledare!

Sovsäck och liggunderlag
När vi är borta över natten har alla med sig sovsäck och liggunderlag. Det finns många olika sorters sovsäckar och liggunderlag, både dyra och billiga. Ett vanligt liggunderlag av skumplast fungerar perfekt. Sovsäcken ska vara tillräckligt lång och tillräckligt varm. Också på sommaren känns nätterna kalla om sovsäcken är för tunn. Har man inte en egen sovsäck går det bra att låna av någon bekant tills man har slutat växa eller vet hurdan man behöver. Är det extra kallt kan man också ta med sig en yllefilt.

Matkärl
På läger, förläggningar, hajker och ofta också dagsutfärder behöver du matkärl med dig. Med matkärl menar vi tallrik, mugg och bestick. I butikerna finns det många olika kärl och bestick att köpa, men man måste inte köpa nytt. Det viktiga är att tallriken är av plast så den inte går sönder och tillräckligt djup så att du kan äta både soppa och mat som inte är soppa. En vanlig plastburk fungerar också bra. Kom ihåg att skriva namn på alla dina saker. Det är bra att ha alla kärl i en tygpåse. Då är allt på samma ställe och risken för att glömma något efter sig minskar. Ta också med en kärlhandduk så du kan torka dina kärl efter att du diskat dem!

Regnkläder
Ta alltid med regnkläder. Vi är ute oberoende av väder och då är det inte skoj att bli våt. Packa regnkläderna så att du lätt kommer åt dem och så att du vet var du har dem om det börjar regna.

Byteskläder
Packa alltid med minst en omgång byteskläder för förläggningar och hajker. Det kan hända att du blir våt och måste byta kläder. För läger, ta med rena underbyxor så att du kan byta varje dag och t-skjortor så att du kan byta minst varannan dag.