Dags att dra igång vårens scouting!

kf100_02

Dags för ett nytt år och en ny scouttermin som drar igång. Efter en lång och skön julledighet är det åter dags att plocka fram scouthalsduken för en vår full av äventyr och roligheter med scoutkompisarna!

I år vill Karis Flickorna att olika aspekter av hållbarhet skall synas i kåren. Bland annat vill vi satsa på lokala och ekologiska produkter, t.ex. vid matlagningen på evenemang. Med anledning av detta, samt FiSSc:s höjning av medlemsavgift har även Karis Flickornas medlemsavgift höjts till 60€. Hållbarhetsplanen kan du läsa mer om i vår verksamhetsplan, vilket vi berättar mer om i detta inlägg.

En annan nyhet för i år är att vi ordnar en introduktionskurs till scouting för föräldrar.  Det finns flera föräldrar som har visat intresse för att bekanta sig mera med scoutingen – vilket vi naturligtvis ger ett svar på då det finns efterfrågan!

Den första träffen innehåller lite bakgrundsfakta om scouting och om scoutprogrammet – vad, hur och varför vi gör som vi gör inom scoutingen. Den andra träffen skulle innehålla mer praktisk info om vårt medlemsregister Kuksa och hur vi använder det (hur man anmäler sig till olika evenemang) samt fokus på utrustning och packning – vad och i vilka material det lönar sig att införskaffa och var de kan hittas. Mer information om dessa kurstillfällen har vi skickat ut till alla medlemmar i vårinfon.

Mötesverksamheten startar vecka 3, de exakta datumen hittas i vårinfon. För att läsa mer om vilka evenemang som är på kommande och annat som är på gång i kåren – klicka dig vidare till fliken ”aktuellt”.

Det är en ära för mig att axla uppdraget som kårchef för denna pigga hundraåring och jag ser fram emot ett härligt scoutår med er alla!


Emilia ”Miilo” Nyberg
Kårchef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s