Introduktion till scouting och praktiska tips! – en kurs för föräldrar

Vad gör de där scouterna egentligen? Knyter knopar och kramar träd? Dricker kaffe i allsköns ro på en strand? Häng med på kurs så får du veta!

Det finns flera föräldrar som har visat intresse för att bekanta sig mera med scoutingen – härligt säger vi och ordnar därför två kvällar där ni kan delta och bekanta er med scouting.

Den första träffen innehåller lite bakgrunds- fakta om scouting och om scoutprogrammet – vad, hur och varför vi gör som vi gör inom scoutingen.

Den andra träffen innehåller mer praktisk info om vårt medlemsregister Kuksa och hur vi använder det (hur man anmäler sig till olika evenemang) samt fokus på utrustning och packning – vad och i vilka material det lönar sig att införskaffa och var de kan hittas.

Kursdatum:
• 28.2. kl. 18-19 i Villa Haga – scoutingens bakgrund och vår verksamhet idag

• 7.3 kl. 18-19 i Villa Haga – praktiskt om Kuksa samt utrustning och packning

Fritt fram att delta i den ena eller båda delarna, det är gratis. Anmälningar tar vi emot i Kuksa fram till 21.2.2019.

Samtidigt vill vi påminna och att du har möjlighet att delta i din dotters grupps egna evenemang under våren – tag bara i kontakt med hennes gruppledare och så har du möjlighet att ta del av scoutingen och lära dig själv praktiska saker som att göra upp eld, laga mat på stormkök, sätta upp tält osv.

Häng med på dagen eller under en hel övernattning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s