Rebelltjejshajk i strålande vinterväder på Davatorp

Fredagen den 8:e mars samlades ett gäng Karis Flickor vid Scoutstugan Davatorp i Ekenäs för att ha hajk! Temat för hajken var ”rebelltjejer” samt specialmärkena Detektiven och Signalisten.

Hajken inleddes på fredag kväll, då äventyrsscouterna fick söka efter ledtrådar i skogen för att lösa ett klurigt rebelltjejsmysterium och till middag serverades en god tacobuffé.

Fredagen hade varit ganska regnig, men följande dag vaknade vi upp till strålande vinterväder och var redo för en ny dag full av program.

Under dagen gjorde scouterna uppgifter till specialmärket Signalisten och fick lära sig morsekod, teckenspråk, hemlig skrift med stearin och citron samt övade på olika signalflaggors betydelse. Lunchen, ”vu-gryta” (eller ”bu-gryta” som vissa ville kalla den) , tillredde scouterna själv på trangia.

På eftermiddagen anlände vargungarna för att ta över ställningarna vid Davatorp, och äventyrsscouternas rebelltjejshelg var så småningom slut. Totalt deltog 17 äventyrsscouter, 7 ledare, 1 scoutmamma och 2 barn i hajken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s