Karis Flickornas mötesverksamhet pausas hela våren 2020

Bästa Karis Flicka samt förälder till en dotter som är med i scouterna,

Det är med tungt hjärta vi måste meddela att styrelsen har beslutat att inhibera resterande möten och evenemang under denna vårtermin. Dessa åtgärder är i enlighet med de rekommendationer vi fått från Finlands Scouter och myndigheterna. 

Dessa åtgärder tas för att skydda riskgrupperna i samhället samt för att förhindra spridningen av coronaviruset. Finlands regering beslöt 30.3 att de begränsningsåtgärder som nu gäller kommer att fortsätta gälla fram till 13.5.2020. Enligt statsrådets anvisningar skall därför scouterna fortsätta pausa vecko- och gruppverksamheten.

Staben för sommarlägret Najs 2020 följer med läget och hoppas ännu att lägret kan ordnas som tänkt 29.7-5.8.2020 och anmälan till lägret pågår fram till 7.4.2020. Alla scoutläger som planeras för sommaren 2020 samlas till ett gemensamt möte onsdagen den 22 april 2020 för att diskutera coronaläget med tanke på sommarens läger. Senast efter det här mötet kan vi få besked gällande sommarens scoutverksamhet. FiSSc har tidigare beslutat om att deltagarna inte behöver betalar deltagaravgift om Najs 2020 skulle inhiberas.

För att kompensera bortfallen verksamhet nu under våren hoppas Karis Flickornas styrelse att vi kan ordna ett litet scoutevenemang under sommaren om situationen i samhället tillåter. Detta informerar vi mera om så fort vi vet mer. 

Fram tills dess vill vi gärna uppmuntra alla till att scouta på distans. Du har väl inte missat vårt alldeles egna Scoutbingo där du kan vinna fina priser om du deltar? Du kan delta i bingot till slutet av maj, skriv därefter upp ditt namn på din bingolapp, fotografera den och skicka den till din egna ledare senast 31.5.2020. Mer info om bingot och priserna hittar du i ett tidigare inlägg här på bloggen.

Vi försöker även kontinuerligt inspirera och motivera våra kårmedlemmar till distansscouting på olika vis via våra sociala kanaler. Följ oss gärna på Facebook och Instagram (@karisflickorna) eller läs vår blogg för att hänga med i våra uppdateringar.  Om du vill får du gärna dela med dig av bilder när du distansscoutar, tagga dem med #karisflickorna eller #kfbingo så ser vi också dem!

Vi tackar på förhand för er förståelse för denna situation. Fram tills att vi ses igen hoppas vi att ni tar hand om varandra, hålls friska och tar er tid för att umgås med familjen och röra er ute i naturen!

Med vänstern,

Karis Flickornas styrelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s