Gott Nytt 2023!

Hej Karisflicka och förälder!

Hoppas du haft ett avkopplande jullov. Scouterna kör igen igång 16.1 efter en julpaus. Då samlas vi alla tillsammans för att pyssla reflexer som ännu behövs i vintermörkret. Vi hoppas också kunna dela ut adventskalenderpriserna samtidigt. 

Under våren infaller också två “scouthögtider”. Den första är 22.2 då scouter över hela världen firar Thinking Day. Thinking Day firas till minne av scoutrörelsens grundare Lord Robert Baden-Powell och Lady Olave Baden-Powell. Den 22 februari är deras gemensamma födelsedag. Till skillnad från tidigare år håller vi inte paus under sportlovsveckan, utan vi firar Thinking Day med ett gemensamt kårmöte. 

Den andra är St. Görans dagen 23.4. S:t Göran har valts till scouternas förebild, eftersom han liksom scouterna vill motarbeta det onda och hjälpa sin nästa. S:t Göransdagen infaller under scoutveckan (v. 16). Under scoutveckan får man som scout gärna använda scouthalsduken i skolan eller på arbetsplatsen för att uppmärksamma scoutingen. 

Vi avslutar vårterminen med en gemensam kårhajk 6-7.5 för alla åldersgrupper. 

Scouthälsningar

Hanna Tallberg
Kårchef

Foto av cottonbro studio pu00e5 Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s