Vice kårchefen presenterar sig

Amelie på hösthajk på Sutarkulla.

Min scoutledarkarriär inledde jag som 14-åring och har sedan dess haft flera olika roller inom kåren. Under våren 2019 har jag inom Karis Flickorna flera uppdrag på gångs. Jag är akela för vargungeflocken Vargarna, programchef i kåren och vice kårchef.

Akela (eller ledare för vargungarna) har jag varit sedan hösten 2018 och var ett uppdrag jag aldrig provat på tidigare – väldigt spännande och roligt att ha möten tillsammans med de yngsta scouterna!

Som programchef ska jag stöda grupperna i kåren och hjälpa dem att förverkliga scoutprogrammet. Ibland hoppar jag in på något möte och hjälper dra, ibland är det att ha kolla med ledarna att allting funkar och rullar på eller inspirera dem.

Vice kårchefen är kårchefens högra hand – hjälper och stöder kårchefen och ser tillsammans med styrelsen till att kåren har verksamhet och att allt pappersarbete inom scoutingen sköts.

Andra roller som jag har provat på inom scoutingen är bland annat lägerchef, vice lägerchef, kårchef, sekreterare, styrelsemedlem, ledare för äventyrsscouter och spejarscouter, ordnat hajker och förläggningar och säkert några flera uppdrag.

Jag har själv valt att utmana mig själv och prova på nya saker och har fått stöd av andra ledare i min uppdrag. Ibland har de inte gått som man tänkt sig, men visst lär man sig av det. Learning by doing har funkat för mig !

Amelie “Amme” Malmberg

Amelie hör till kårens aktivaste ledare som har hunnit prova på många olika typer av ledaruppdrag under årens gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s